Food Science and Technology

ISSN-print: 2073-8684
ISSN-online: 2409-7004
ISO: 26324-2012

Article

Дослідження дисперсного складу овочевого та фруктового напівфабрикатів як основної складової частини для напою смузі

DOI: 10.15673/fst.v11i2.516 (ukr)

  • М. І. Погожих
  • Д. М. Одарченко
  • Є. Б. Соколова
  • І. М. Павлюк

Abstract | Full Text: Досліджено дисперсний склад овочевого та фруктового напівфабрикату, як основної складової частини для виробництва напою смузі. Завдяки отриманим диференціальним та інтегральним кривим встановлено ступінь подрібнення заморожених напівфабрикатів для смузі. Аналізуючи представлені функції розподілення частинок за лінійним розміром досліджуваних зразків, встановлено, що напівфабрикати томатний та перцевий більш однорідні за розподілом часток ніж фруктовий напівфабрикат. Запропоновано технологію виробництва заморожених фруктових та овочевих напівфабрикатів для смузі, яка дозволить розширити асортимент безалкогольних напоїв, збагатити організм людини цінними речовинами. Технологія виробництва основної складової частини для напою смузі передбачає отримання двох продуктів: плазми та жмиху з овочів та фруктів, що безпосередньо використовується для приготування напоїв, соків та смузі.

Keywords:

  • смузі
  • функціональні напої
  • заморожування
  • дисперсний склад
  • напівфабрикат